categories

Rust en ontspanning

Veel mensen ontbreekt het tegenwoordig aan rust. Rust die ooit zo vanzelfsprekend was, maar nu de maatschappij in een stroomversnellig verkeert wordt het steeds moeilijker rustmomenten te creëeren. Daarnaast vechten we dagelijks tegen een constante stroom informatie en talloze keuzes die we moeten maken. Het gevoel van “moeten” en de druk die deze veroorzaakt, beïnvloedt onze gedachten.

 

GroeneHartslag biedt bedrijven en organisaties de helpende hand. Met deskundigheid helpen wij bij het vinden van rust.

Herstel van vermoeidheid en stress

 

De natuur van het Groene Hart heeft veel te bieden als het gaat om het vinden van ontspanning, stilte en innerlijke rust. Onderzoek van de Gezondheidsraad bevestigt dit ook.

 

Onze programma's maken optimaal gebruik van de rustgevende kenmerken van het Groene Hartgebied.

 

  • Ontspanningsmomenten in de natuur kunnen worden ingezet als onderdeel van een programma.


  • Voor bedrijven en organisaties in de gezondheidszorg bieden wij programma's met traumabehandeling. Dit is een lichaamsgerichte therapie in de vrije natuur, met behulp van activiteiten als boogschieten (met longbows), ontspanning, Chi neng Qigong en visualisatie.


  • Voor 'stoere' mensen die niet makkelijk communiceren over hun gevoelens of belevenissen, is er het boogschietprogramma met de longbow. Deze wordt ingezet om met het lichaam en de daarin opgeslagen herinneringen in contact te komen. Natuur, reflectie en bezinning komen hierbij samen.

 

Meer weten over deze mogelijkheden ? Neem contact met ons op.