categories

Sensationeel vliegeren

 

Powerkiten

Deze sport vormt de basis voor andere spectaculaire sporten als kitesurfen, buggyen en flyboarden. Onder begeleiding van een instructeur leren we je in deze workshop de basis van het powerkiten. We starten uiteraard met een stukje theorie en veiligheidsregels. Daarna ga je het zelf proberen!

 

Van kleine stuntvlieger tot vierlijns matras

Iedereen kan powerkiten. Waar je specifiek op moet letten zijn de wind, windrichting, de kracht van de vlieger en diens reactie op de wind. Het startpunt is het leren aansturen van een tweelijns stuntvlieger. Voor degenen die lekker ontspannen willen vliegeren is deze kleine vlieger perfect.

 

Voor hen die de kracht van de wind uitgebreider willen ervaren zijn er de tweelijns matrassen. Wanneer men voldoende ervaring heeft opgebouwd, dan zijn er de vierlijns matrassen...

Bekijk foto's van het powerkiten


Mogelijkheden

Het kite-avontuur kan plaatsvinden bij windkracht 1 t/m 5 bft. Voor elke windkracht bestaat een bijhorende vlieger (met een groter of kleiner vliegeroppervlak), zodat je zowel bij sterke als bij zwakke wind kunt kiten. Vanzelfsprekend kan de workshop niet doorgaan bij onweer of slechte weersomstandigheden.

 

Twee personen delen één powerkite. Vooraf krijgt men instructie over de vliegertechniek en de veiligheid.

 

Veiligheid

Powerkiten is op eigen risico

 

Tijdsduur

Ongeveer 3 uur. Inclusief op- en afbouwen.

 

Teamcomponent

  • Samenwerking

 

Kadotip!

Na de workshop ontvangt iedereen een twee lijns stuntvlieger. Eventueel kan uw bedrijfslogo daarop staan!

 

Meer weten over powerkiten? Neem contact met ons op.