categories

Stiltewandeling

 

We lopen eigenlijk altijd ergens naartoe, naar een bestemming. Vaak zullen dat de boodschappen zijn, de auto of onze werkplek. Bij een stiltewandeling gaat het niet om de doelgerichtheid, maar om het lopen zelf. Boedhistische monniken en zenmeesters doen het ook: lopen als bewuste handeling die je dichter bij jezelf brengt. Elke stap een beetje meer.

 

In stilte wandelen is een vorm van meditatie: de zintuigen komen op scherp te staan. Daarom gaan wij de natuur in. De polders, bossen en wateren met hun geluiden, vogels en prachtig groen maken onze eigen stilte-ervaring compleet. Je ziet, hoort, ruikt en je voelt je verbonden met de natuur.

 

De stiltewandeling een instrument voor persoonlijke ontwikkeling. De begeleider zal tijdens de wandeling enkele opdrachten geven, die ieder voor zich in stilte uitvoert. De groep als geheel zal ook het effect van de stiltewandeling merken, samen zijn in stilte schept verbondenheid.

 

Na de wandeling houden we een korte nabespreking onder het genot van een kop thee.

 

Bekijk de foto's van de stiltewandelingen

 

 

Tijdsduur

Ongeveer 1,5 uur.

 

 

Tip

Trek goede wandelschoenen aan en zorg voor warme kleding. Het wandeltempo is niet hoog en we staan regelmatig even stil.

 

 

Team- en individuele componenten

  • Natuurbeleving
  • Persoonlijke ontwikkeling
  • Ontspanning en meditatie

 


Voorbeeldarrangementen

Bekijk de voorbeeld-arrangementen waar de stiltewandeling onderdeel van is.

 

 

Meer weten over de stiltewandeling? Neem contact met ons op.