categories

Workshop: stiltewandeling en meditatief boogschieten

 

Deze unieke workshop begint met een stiltewandeling, waarbij je tot een aangename rust komt en je bewustzijn verscherpt. Boedhistische monniken en zenmeesters doen het ook: lopen als bewuste handeling die je dichter bij jezelf brengt. Elke stap een beetje meer.

De polders, bossen en wateren met hun geluiden, vogels en prachtig groen maken onze eigen stilte-ervaring compleet. Je ziet, hoort, ruikt en je voelt je verbonden met de natuur.

 

We komen uit bij een vrije, authentieke, typische Groene Hartlocatie waar we gaan boogschieten. Niet om punten te tellen, maar om te ervaren wat het lossen van een pijl bij u teweegbrengt. Pijl en boog zijn in de workshop geen wapens of wedstrijdattributen, maar krachtversterkers. Jouw kracht. Het opbouwen van een “los” en het vervolgen van de pijl gedurende zijn vlucht, is in de ogen van veel schutters een heftige, soms zelfs spirituele, ervaring.

 

Boogschutters zijn dankzij deze ervaring alerter, geduldiger, nemen meer verantwoording en kunnen beter relativeren. Wij kunnen deze ervaring onder zeer professionele begeleiding bieden. Ook al heeft u nog nooit een pijl en boog aangeraakt.

 

Wat bieden wij?

  • Stimulerende, maar geen dwingende begeleiding.
  • Werken aan je mentale kracht en gezondheid met de traditionele boog als werktuig.
  • Bewust ontstressen en ervaren wat focus en loslaten met je doen.
  • Fysieke beweging.
  • Contact maken met de natuur en de elementen.

Voor wie?

Voor iedereen die bewust wil omgaan met stress, spanning, ontspanning, druk, loslaten en focus.


Tijdsduur

Een dagdeel


Minimale groepsgrootte

8 personen

 

Begeleider(s)

Jaap de Vries.

 

Jaap is Analytisch coach en therapeut en heeft zich jarenlang verdiept in Oosterse levensfilosofieën.


Inschrijven


Kosten

 

Inschrijven

Vul het contactformulier in of email zelf naar info@groenehartslag.nl

Geef aan welke datum uw voorkeur heeft en hoeveel personen deelnemen. Uw inschrijving wordt dan zo spoedig mogelijk door ons bevestigd.

 

Betalen

Maak het bedrag over op rekeningnummer NL48RABO01085.38.214 tnv GroeneHartslag. Vermeld bij de betaling “workshop stiltewandeling en boogschieten”, workshopdatum en tijd. Het overgemaakte bedrag dient uiterlijk 5 dagen voor de workshopdatum op onze rekening te zijn bijgeschreven. De betaling geldt als bevestiging van uw inschrijving.

 

Wij houden ons het recht voor om bij onvoldoende deelnemers de workshop niet door te laten gaan. Heeft u zich ingeschreven, dan wordt u hierover tijdig geïnformeerd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

..... fluistert de pijl tegen de boog,

vlak voor hij wegsnelt:

jouw ontspanning is mijn vrijheid.....

(naar  R. Tagore)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De pijl vertelt zijn verhaal,

zonder toelichting!