categories

Mega Tangram

 

De Chinese tangram is een uitdagende legpuzzel waarmee je oneindig veel verschillende puzzels mee kunt maken.

Onze tangram is extra groot, wat het spel geschikt maakt voor groepen. Het kan zowel buiten in de natuur of binnen gespeeld worden.

 

Meer dan alleen een puzzel

De tangram lijkt makkelijk, maar schijn bedriegt. Volgens oude legendes werd de tangram  zo'n 2000 jaar geleden gebruikt in China om moeilijke wiskundige problemen op te lossen. Zo is bijvoorbeeld de stelling van Pythagoras met de tangram uit te leggen.

Dit spel heeft een hoog samenwerkingsgehalte. Wanneer je teams maakt, kan het spel op verschillende manieren gespeeld worden:

 

  • Maak twee groepen. Welke groep lukt het als eerste om met de geometrische puzzelstukken diverse afbeeldingen na te bouwen?
  • Maak drie groepen: de uitleggers, de boodschappers en de leggers. Team 1 krijgt een tangramafbeelding te zien. Zij geven aan team 2 instructies om deze afbeelding na te bouwen. Team 3 moet op basis van enkel de instructies van team 2 de afbeelding neerleggen.

Bekijk de foto's

 

Mogelijkheden

Voor de deelnemers is de tangram uitdagend en bij vlagen hilarisch, maar ze zullen merken dat bij dit spel samenwerken, luisteren en vertrouwen noodzakelijk zijn voor goede resultaten.  

Mega tangram is onderdeel van ons arrangement Bouwen, luisteren en vertrouwen.

Deze activiteit kan ook heel goed worden gecombineerd met andere activiteiten. Wij adviseren je hier graag over: neem contact met ons op.

 

Teamcomponenten

  • Samenwerking
  • Luisteren
  • Bouwen
  • Elkaar beter leren kennen
  • Competitie

 

Tijdsduur

Is afhankelijk van de opdracht en de doelstelling en zal bepaald worden in overleg.

Meer weten over mega tangram of onze andere activiteiten? Neem contact met ons op.