categories

Harmonie tussen lichaam, geest en materiaal


Boogschieten met longbows

Naast onze recreatieve boogschietclinic, bieden wij de mogelijkheid om een stapje verder te gaan.


Ook bij het boogschieten met longbows blijft het schot in de roos natuurlijk de uitdaging. De traditionele longbow is vervaardigd van natuurlijke materialen als hout, bamboe en pees. Het schieten ermee is in de eerste plaats een meditatieve activiteit voor de schutter.


Deze manier van boogschieten is er niet alleen om het doel te raken. Voor alles moet het bewustzijn in harmonie worden gebracht met het onderbewustzijn. Het gaat erom een volledige harmonie te bereiken tussen lichaam, geest en materiaal. Onnodige gedachten en emoties moeten plaatsmaken voor deze concentratie, en daarom laat deze techniek zich vergelijken met oosterse bewegings- en meditatietechnieken.

Bekijk de foto's


Waarvoor kan de longbow worden ingezet?

Deze activiteit kan gecombineerd worden met de coachingmethodes van GroeneHartslag. Hieronder drie voorbeelden waarbij de combinatie van boogschieten en coaching effectief is gebleken:

 

  • Schietopdracht met de longbow in combinatie met een coachingsgesprek in de vrije natuur. Een uitstekende combinatie die nieuwe inzichten losmaakt.
  • Bij 'stoere' mensen die niet makkelijk communiceren over hun gevoelens of belevenissen. De longbow wordt ingezet om met het lichaam en de daarin opgeslagen herinneringen in contact te komen. Natuur, reflectie en bezinning komen hierbij samen.
  • Schietopdracht in combinatie met een stilte wandeling door een prachtig natuurgebied. De doelen van deze sessie zijn meditatie (mindfulness), openheid en eenheid met jezelf. Alle zorgen vallen van je af.


Wilt u meer weten of heeft u zelf suggesties waarbij de longbow ingezet kan worden? Neem contact met ons op!